Voorkomen gepakt te worden met kweken

Voorkomen gepakt te worden met kweken

Laten we er niet om heen draaien, het kweken van cannabis is strafbaar in Nederland. Helaas, maar gelukkig is er ook goed nieuws. Het kweken van maximaal 5 planten voor eigen gebruik wordt namelijk gedoogd. Hoe dan ook, je wil voorkomen gepakt te worden met kweken! Daarom hebben we hieronder een lijst met tips die de kans om gepakt te worden verkleinen!

Mondje dicht

We snappen dat je ontzettend enthousiast bent over je hobby en dit graag met iedereen wil delen. Maar ook in onze favoriete docu Nederwiet werd deze tip gegeven: mondje dicht. Vertel aan niemand dat je aan het kweken bent. Ook al is het maar een plant. Ook al is het je beste vriend. Houd dit geheim helemaal voor jezelf.

Eigen gebruik

Natuurlijk is het aantrekkelijk om het kweken te zien als een manier om snel wat bij te verdienen. Maar doe dat alsjeblieft niet! Buiten dat je al strafbaar bent voor het kweken zal er nog eens een straf bijkomen voor het verkopen. Houd je oogst dus lekker voor eigen gebruik!

Niet opvallen

Probeer op geen enkele manier op te vallen. Dus niet door stroom voor je lampen te stelen. Maar ga ook niet een gigantische blow roken terwijl Bob Marley op volume 100 uit je speakers knalt. Zorg dat er geen stank is. Ga niet op zondagmorgen klussen. Kortom, zorg dat buren of anderen geen enkele reden hebben om hun neus in je zaken te steken.

Gedoogbeleid

Het kweken is strafbaar maar er is wel een gedoogbeleid. Maak daar ook gebruik van. Het gedoogbeleid is tot 5 planten, ga daar dus niet overheen. Mocht je onverhoopt gepakt worden heb je tot 5 planten een sterke zaak en is de kans klein dat je in de problemen komt. Heb je meer planten, dan heb je grote kans dat het och anders kan lopen.

Wees een goede buur

Dit hangt samen met het hierboven beschreven niet op vallen. Zorg dat je je buren niet tot last bent door je kweek. Dit zal zich voornamelijk uiten in de stank. Zorg daarom voor goede filters! Hoe minder je je buren tot last bent, hoe minder reden ze hebben om te klagen!

Betrouwbaarheid

Alweer de een na laatste tip voorkomen gepakt te worden met kweken. Zorg dat je gedegen te werk gaat. Koop je spullen bij een betrouwbare growshop en niet via via. Betaal gewoon je stroom en ga niet met elektriciteit rommelen. Naast dat dit levensgevaarlijk is, komen maatschappijen er altijd achter. Resultaat is waarschijnlijk dat de blauwe petten komen kijken en we weten allemaal dat dat niet is omdat ze willen zien hoe goed je bezig bent.

Advocaat

Onverhoopt toch gepakt? Ontzettend balen natuurlijk, maar niet het einde van de wereld. Laat je niet intimideren door de politie of Officier van Justitie en neem een advocaat in de arm. Laat je goed adviseren en laat je niet onder druk zetten. Zie ook tip 3.

Na het lezen van dit artikel klaar om te beginnen met kweken? Mooi! Kijk dan eens in onze winkel voor de beste autoflower zaden.