Wat zijn de voordelen van autoflowers?

Wat zijn de voordelen van autoflowers?

Waarschijnlijk klik je op dit artikel omdat je nog niet helemaal overtuigd bent om voor autoflowers te gaan. Je hebt je inmiddels verdiept en je bent er over uit dat thuis wiet kweken wat voor jou is! Maar nu twijfel je of je wel autoflowers moet kweken. In dit artikel zetten we nog eens alle voordelen van autoflowers op een rij!

Bloeien vanzelf

Dit is absoluut het grootste voordeel van autoflowers. Fotoperiode zaden, fotoperiode is de hoeveelheid licht die ze in 24 uur nodig hebben, schakelen over van groei naar bloei door verandering in het lichtschema. Een autoflower is daar niet van afhankelijk! Door de interne genetische klok bepaalt de autoflower zelf wanneer deze overschakelt van groei naar bloei. Klinkt goed toch? Geen geklooi met ingewikkelde lichtschema’s, dat kan je allemaal aan de plant zelf overlaten.

Snel oogsten

Waarbij de meeste fotoperiode zaden al snel meer dan 3 maanden nodig hebben van zaadje tot oogst, zijn autoflowers veel sneller klaar! De meeste autoflowers zijn al na twee en een halve maand klaar om te oogsten! Doordat je planten minder tijd nodig hebben, heb jij ook minder kans om fouten te maken tijdens het kweekproces.

Resistent tegen ziektes

Autoflowers komen voort uit kruisingen tussen een indaca of sativa en een ruderalis. Hiervoor worden natuurlijk alleen de beste planten gebruikt. Hierdoor krijg je de beste zaadjes maar natuurlijk ook de beste planten uit die zaadjes! Doordat de planten die gebruikt worden voor de eerste kruisingen zo sterk zijn zullen de platen en zaadjes die hieruit ontstaan ook erg sterk zijn en minder vatbaar voor ziektes zijn.

Geen zorgen om lichtvervuiling

Zoals je nu al wel zal weten zijn autoflowers niet afhankelijk vaan een verandering in lichtcyclus. Ze gaan namelijk vanzelf over van de groei- naar de bloeifase! Bij fotoperiode soorten kan het kleinste beetje licht al voor grote problemen zorgen en de hele bloeifase, waarbij de planten veel tijd in het donker nodig hebben, in de war schoppen. Autoflowers hebben dat allemaal niet! Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken of ze wel in het pikkedonker staan en dat scheelt natuurlijk een hoop gedoe.

Blijven klein

Geen grote garage of zolder? Geen probleem! Autoflowers blijven gemiddeld een stuk kleiner dan fotoperiode soorten. Hierdoor kan je thuis discreet kweken als je niet veel ruimte hebt. Grote kans dat ze niet hoger worden dan je schutting en je buren er dus maar moeilijk achter zullen komen. Gebruik je een kweektent? Ook nu een kleine kans dat deze te klein zal zijn voor je autoflowers.

Minder behoeften

Zoals we in het vorige punt al aanhaalden blijven autoflowers gemiddeld kleiner dan fotoperiode soorten. Dit betekent dus ook dat ze veel minder behoeften hebben. Natuurlijk moet je ze wel verzorgen. Autoflowers hoef je bijvoorbeeld niet te verpotten, dat scheelt een hele hoop vieze handen en natuurlijk geld. Ook zullen ze minder voeding nodig hebben, dit scheelt ook weer in de kosten.

Overtuigd na al deze voordelen van autoflowers? Wij ook! Kijk daarom snel in onze shop om te bepalen welke autoflower jou leuk en lekker lijkt om te kweken.