Top 5 favoriete wiet onder Nederlanders

Top 5 favoriete wiet onder Nederlanders

Nederland kent een lange geschiedenis als het om cannabis gaat. Van de illegale import uit verre oorden tot de eerste coffeeshops en het gedoogbeleid. Door deze lange geschiedenis hebben Nederlanders veel kunnen proeven en kiezen. Ook het gedogen van de thuiskweek heeft dar natuurlijk aan bijgedragen. Mensen met groene vingers kunnen thuis lekker experimenteren en uit een scala aan zaadjes kiezen. Daar zijn natuurlijk ook een aantal favorieten uit voortgekomen. In dit artikel zetten we de Top 5 favoriete wiet onder Nederlanders op een rij!

Skunk

Ondanks zijn stank (of moeten we zeggen; heerlijke geur?) een enorm populaire soort. Deze heeft zijn naam natuurlijk te danken aan zijn kenmerkende geur. Hoewel deze iets inbindt aan populariteit blijft zij nog steeds een van de toppers onder de rokers.

Prestaties: Deze makkelijk te kweken variant van skunk zal de kweker op meerdere gebieden blij maken. De plant komt buiten tot een mooie 120 cm en heeft een opbrengst tot wel 120 gr/plant. Binnen blijft deze uiteraard een stuk kleiner waardoor deze werkelijk overal te kweken is.

White Widow

Voor veel mensen zal dit misschien wel de eerste ervaring zijn met cannabis. Deze wiet is werkelijk in elke shop te krijgen, dus waarom zou je haar ook niet thuis willen kweken? Een redelijk standaard wietje, perfect voor de beginnende roker!

Prestaties: Dat de plant maximaal 100 cm wordt maakt deze ideaal voor kleine ruimtes. Over de opbrengst hoeft u zich geen zorgen te maken met een keurige 180-230 gr/plant. De dikke met hars bedekte toppen zullen voor een ongekend plezier zorgen! Na 11-12 weken is deze autoflower White Widow klaar voor de oogst.

Northern Lights

Ook dit is weer een ontzettend bekend soortje! De kans dat jij een shop vindt waar ze deze niet hebben is erg klein. En wat blijkt? Ze is in deze auto versie nu net zo makkelijk thuis te kweken. Dus laat je groene vingers zien en ga ervoor!

Prestaties: Buiten krijg de plant een hoogte tot 110 cm wat haar aan de voor een autoflower niet klein maakt maar nog steeds uitstekend hanteerbaar. En dan hebben we het nog niet eens over de oogst gehad. Deze kan oplopen tot wel 200 gr/plant. Enorm! En dat alles al na slechts 10 weken.

Jack Herer

Natuurlijk vernoemd naar de cannabis legend Jack Herer en alleen daarom is deze plant al legendarisch. Niet voor niets dat deze naar hem vernoemde plant bij veel Nederlanders in de smaak valt.

Prestaties: De plant kan zowel binnen als buiten uitstekend gekweekt worden. Na 11-12 weken kan er al geoogst en genoten worden. Kwekers hoeven zich geen zorgen te maken om pottenkijkers want binnen zal de plant slechts een hoogte van 50-80 centimeter bereiken. Makkelijk te kweken in elke ruimte van het huis! De oogst kan buiten oplopen tot zeker 120 gr/plant.

Amnesia

In de volksmond soms ook wel amnees genoemd. Deze sterke soort is favoriet van veel Nederlanders aangezien ze je zeker naar een hoger level zal brengen. Uit Afghanistan naar Nederland gekomen en hier onverminderd populair gebleven!

Prestaties: De plant blijft zeker niet klein. Binnen kan deze plant tot wel 120 cm groeien en bij voldoende buitenruimte tot wel over de 200 cm. Gigantisch voor een autoflower! De planten hebben ook nog eens een enorme oogst. Na 10-11 weken is het mogelijk om tot wel 150 gr/plant te oogsten!

Na het lezen van deze Top 5 favoriete wiet onder Nederlanders je keus kunnen maken? Kijk dan snel in onze shop!