Stoner films top 10, deel 1

Stoner films top 10, deel 1

Je kan natuurlijk heel actief worden van het roken van wiet. Maar de kans is groot dat je helemaal niks wil. Helemaal tot rust komen en lekker chillen. Met vrienden of alleen, dat maakt niet uit. Omdat je soms zelfs zo relaxed wordt dat zelfs praten een te grote moeite wordt is het vaak een goed idee om een film op te zetten. Wij hebben voor jou de leukste en lekker makkelijk wegkijkende stoner films op een rijtje gezet. Van films of documentaires die over cannabis en haar geschiedenis gaan tot films die gewoon heel relaxed zijn om te kijken terwijl je aan het genieten bent van je eigen gekweekte wiet.

Nederwiet

Misschien wel de all time favourite van onze oprichters. Deze documentaire gaat over twee journalisten die zich in de wereld van het thuis kweken begeven. Een wereld waar sommige van jullie waarschijnlijk al het een en ander van af weten ;). Deze documentaire in een heerlijke Nederlandse setting kijkt makkelijk weg en zit bovendien ook vol met tips van ervaren kwekers! Wat deze documentaire ook nog eens goed doet is het weergeven van het kromme coffeeshop en cannabisbeleid. Zoek op Nederwiet NPO en je zult de documentaire direct vinden.

The Big Lebowski

Niet per definitie een stoner film maar wat kijkt deze film lekker weg. Centraal in deze film staat ‘the dude’ en zelfs zonder te roken is deze man enorm relaxed. Zelfs door te roken zou het voor sommigen nog een uitdaging zijn om zo relaxed te zijn. Bowlen speelt een grote rol in de film maar is tegelijkertijd ook weer totaal niet belangrijk. Net zo als, tapijten, een miljoen dollar cash en white russians. The dude abides.

The Gentlemen

Hoewel dit niet een van je typische stoner films is, is deze toch heerlijk om te kijken. Deze comedy gaat over een atypische marihuanahandelaar die in een enorm conflict terecht komt als de andere gangsters te horen krijgen dat hij zijn hele handel wil verkopen. Een film vol actie waar genoeg gebeurd maar waar ook heel erg hard om gelachen kan worden. Centraal staat natuurlijk de plant waar wij allemaal zo van houden.

How High

Een absolute klassieker. De rappers Redman en Method Man roken de as van een overleden vriend die de twee vervolgens helpt om binnen te komen bij Harvard. Laten we verder niet te veel van het plot verklappen maar in de over het algemeen slecht ontavengen film zitten zoveel clichés dat hij weer goed is! En voor alle studenten nog een tip van de boys: get high, study high and get high scores!

Pineapple Express

Het eerste deel van onze top 10 sluiten we af met een ongekende klassieker. Hoewel deze film uitkwam in 2008 is het nu al een echte klassieker die vele stoners over de wereld al gezien hebben. De film gaat over de bijzondere fictieve wietsoort Pineapple Expres, je kan je voorstellen dat als je als enige die wietsoort verkoopt dat heel wat mensen daarop azen. Denk aan een geheimzinnige bron, een corrupte politieagent en ga zo maar door. Voeg daar het iconische duo James Franco en Seth Rogen aan toe en je hebt een ware cannabis cult klassieker.

Allemaal al gezien? Kijk dan hier naar deel 2 van deze lijst.