Stoner films top 10, deel 2

Stoner films top 10, deel 2

Je kan natuurlijk heel actief worden van het roken van wiet. Maar de kans is groot dat dat je helemaal niks wil. Helemaal tot rust komen en lekker chillen. Met vrienden of alleen, dat maakt niet uit. Omdat je soms zelfs zo relaxed wordt dat zelfs praten een te grote moeite wordt is het vaak een goed idee om een film op te zetten. Wij hebben voor jou de leukste en lekker makkelijk wegkijkende stoner films op een rijtje gezet. Van films of documentaires die over cannabis en haar geschiedenis gaan tot films die gewoon heel relaxed zijn om te kijken terwijl je aan het genieten bent van je eigen gekweekte wiet.

Omdat de kans groot is dat je al het een en ander hebt gerookt als je dit leest en dus geen zin hebt om lange stukken te lezen hebben we deze lijst in tweeën geknipt.  Dit is het tweede deel van de lijst.

Harold and Kumar (2004-2011)

We trappen het tweede deel van onze top 10 af met een trilogie. Drie heerlijke stoner films dus! Als je al genoeg gerookt hebt en geen zin hebt om verder te zoeken naar andere films dan zit je bij de trilogie helemaal goed voor de rest van de avond. Harold and Kumar go to white castle, de eerste van de drie films, is het bekendste en ook onze favoriet. De naam zegt het eigenlijk als, de heren willen burgers eten bij White Castle en om dat voor elkaar te krijgen gaan ze op een lange reis vol met avonturen.

In deel twee proberen ze te ontsnappen uit Guantanamo Bay. Een film vol met politieke incorrectheid en zelfs de toenmalige president van de Verenigde Staten George W. Bush speelt erin mee. Lees je dit tijdens kerst? Dat komt goed uit want het derde en laatste dele van deze trilogie is een heerlijk kerstfilm vol met cannabis. Dat is weer eens wat anders dan The Polar Express.

Reefer Madness (1936)

Zonder enige twijfel de oudste film van deze top 10. Deze film kwam al uit in 1936! Oorspronkelijk bedoelde als anti drugs propaganda, tegenwoordig door rokers over de hele wereld gezien als cult. De film is zó ontzettend over de top dat het een parodie is geworden. Er is gelukkig een hoop veranderd sinds die tijd!

Mac & Devin Go to High School (2012)

Een film met in de hoofdrol twee van de meest notoire stoners uit de muziekindustrie mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De film gaat over de nerdy Devin (gespeeld door Wiz Khalifa) en Mac (gespeeld door Snoop Dogg). Je kan het je bijna niet voorstellen maar aan het begin van deze film is Wiz Khalifa nog geen stoner. Dat wordt hij pas nadat Mac hem een plak Spacecake geeft. Grappig feitje: in de film schrijven deze mannen het nummer Young, Wild & Free. Dat ken je vast wel!

Kid Cannabis (2014)

Waarschijnlijk heb je na het kopen van cannabis, of na je eerste eigen kweek wel eens gedacht: wow, wat als ik het zou verkopen? Dat was exact de gedachte van de 18 jarige Nate. Samen met een oudere vriend beginnen ze smokkeloperatie die groter en groter wordt. Hoewel niet de beste film uit het rijtje is het toch ontzettend leuk om te zien hoe sommige fantasieën werkelijkheid kunnen worden.

Cheech en Chong’s Next Movie (1980)

We sluiten af met wederom een trilogie aan stoner films. Dit keer een wat oudere dan Harold and Kumar. Dit is naast een stoner film ook echt een hippie film! Cheech & Chong’s Next Movie is de tweede film van de trilogie en ook echt de beste. Net als bij The Godfather trilogie. De film zit bomvol stoner avonturen en er gebeurd te veel om hier te beschrijven. Er is soms werkelijk geen touw aan vast te knopen. Maar geef even eerlijk toe: zou je dat normaal wel kunnen dan?

Deze films allemaal al gezien? Kijk dan hier naar het eerste deel van deze top 10!