Wat te doen met knipafval van cannabis

Wat te doen met knipafval van cannabis

Je bent klaar met oogsten en hebt behalve mooie dikke toppen ook een hoop knipafval over. Je zult je misschien afvragen of je met dit ‘afval’ nog wat kan. De naam afval doet vermoeden dat dit eigenlijk nutteloos is en je het maar beter weg kan gooien. Stop! Zoals de meesten van jullie weten is cannabis een enorm veelzijdige plant, dat geldt dus ook voor het knipafval van cannabis! Hier kun je nog van alles mee en is dus zonde om weg te gooien. In dit artikel laten we je een aantal opties zien.

Edibles

Heb je er ooit aan gedacht om je eigen spacecake te maken? Hartstikke makkelijk! Een Manier om spacecake te maken is door normale boter te vervangen door wietboter. Normaal maak je wietboter met cannabis, maar je kan dat natuurlijk ook vervangen door je knipafval. Je zult wel iets meer nodig hebben maar dat zal geen probleem zijn. Zorg wel dat je het afval waar het meeste THC op zit gebruikt. Deze boter kun je natuurlijk in van alles verwerken van spacecake tot brownies maar wat dacht je ervan om er pannenkoeken in te bakken?

Hasj maken

Is dat niet extreem moeilijk horen we je al denken. Nee hoor, dat valt reuze mee. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is kief. Wat is kief dan? Simpel gezegd is kief een hoop trichomen bij elkaar. Lees meer over trichomen in ons artikel over oogsten. Kief kan je maken door je bevroren knipafval te zeven waardoor je dus alleen de kief overhoudt. Hasj maken is daarna eenvoudig. Door het ofwel onder hoge druk samen te persen in een pers. Ofwel op de traditionele manier door je handen te wrijven, deze vorm van hasj noemen we ‘charas’. Dit komt voornamelijk voor in de Aziatische regio. Denk aan India, Nepal en Pakistan. Dit doe je echter door het ‘verse’ knipafval door je handen te wrijven. De bruine en plakkerige substantie die op je handen achterblijft is je hasj.

Vapen

In ons artikel over alternatieven voor roken hebben we het natuurlijk gehad over vapen. Maar wist je dat je naast hasj of wiet je ook bladeren zou kunnen vapen?! Op je bladeren ziet natuurlijk wel een stuk minder THC dus verwacht niet dat dit extreem sterk is maar het is zeker het proberen waard. Ook door het vapen van bladeren kan je vervolgens genieten van de heerlijke ontspannende effecten van wiet.

Cannabisolie

Eerder in dit artikel hadden we het al over wietboter als manier om je knipafval te verwerken, maar wietolie is natuurlijk ook een soort edible! Het maken van je eigen cannabisolie is best eenvoudig. Je kan het vergelijken met het maken van de eerdergenoemde wietboter. Je zet de olijfolie op laag vuur en laat deze samen met een deel van je knipafval trekken. Nadat de olijfolie zo’n twee uur heeft getrokken met het knipafval scheid je het knipafval van je olie en klaar is je zelfgemaakte olie!

Vloeitjes

Is je eerste gedachten sigaren? Dan zit je goed! Sigaren worden natuurlijk gerold met gedroogd tabaksblad. En dat kan jij met je jointjes ook doen! Niet met tabaksblad, daarvoor hebben we de blunt, maar met je eigen wietbladeren. Hiervoor zal je ze wel eerst moeten drogen, anders zijn ze veel te vochtig en zullen ze moeilijk en ongelijk branden. Kan je je al voorstellen welk gezicht je vrienden trekken als je hiermee aan komt zetten?

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel overtuigd dat je het knipafval van cannabis echt niet weg hoeft te gooien! Zoals je hebt gelezen zijn er voldoende mogelijkheden om ook van het ‘afval’ te kunnen genieten. DIt bewijst maar weer eens hoe veelzijdig deze plant is.