Alternatieven voor het roken van cannabis

Alternatieven voor het roken van cannabis

Goed, je hebt zin om van het ontspannende effect van cannabis te genieten maar je bent het roken van een joint zat. Kan ik dan nu nooit meer genieten? Natuurlijk wel, er zijn genoeg alternatieven om toch te kunnen genieten van je (zelfgekweekte)cannabis! In dit artikel zetten we de alternatieven voor het roken van cannabis uiteen. Van edibles tot tabaksvervangers.

Edibles

Als eerste alternatief hebben we natuurlijk edibles. Edibles betekent niet veel meer dan etenswaren waar cannabis in verwerkt zit. Dit kan in allerlei soorten etenswaren tegenwoordig. De tijd dat je alleen een muffe voorverpakte plak spacecake bij de shop kon kopen is gelukkig allang voorbij! Het is natuurlijk ook veel leuker om deze zelf te bakken! Verder kan je het zo gek niet bedenken tegenwoordig of er is wel een cannabis variant van. Van gummibeertjes tot brownies tot bier met cannabis erin; het is er allemaal! En kan jou ook zonder te roken van het heerlijke ontspannende effect laten genieten.

Vapen

In Amerika al een lange tijd enorm populair en nu ook in Nederland aan een opmars bezig. Bij vapen wordt je wiet of hasj zachtjes verhit en laat hierdoor de optimale smaak vrijkomen. Je inhaleert hierbij natuurlijk nog wel maar doordat je zonder tabak ‘’rookt’’ is dit uiteraard een veel gezonder alternatief.  

Bong

Voor de meeste ervaren rokers welbekend natuurlijk. Deze is gebaseerd op de waterpijp uit het Midden-Oosten. Bij een waterpijp zuig je de rook in door een dunne slang. Bij een bong zet je je lippen aan de glazen pijp en inhaleer je de rook direct. Ook hier komt geen tabak bij kijken!

Hete messen methode

Dit is een iets minder bekende methode maar de naam verklapt het natuurlijk al een beetje. Je laat een deel van een mes gloeiendheet worden legt daar vervolgens een beetje cannabis op. Sta gereed om te inhaleren, want de rook komt er meteen vanaf. Pas echt heel goed op want je kan je lelijk verbranden. Gebruik desnoods een ovenhandschoen voor de veiligheid.

Tabaksvervangers

Oké oké, we geven toe dat dit een beetje valsspelen is. Maar toch zijn dit echt alternatieven voor het roken van cannabis. Je bent op deze manier natuurlijk wel aan het roken, maar het grote voordeel is dat je dit zonder tabak doet. Er zijn namelijk vervangers waardoor je wel een jointje kan roken maar deze niet met tabak hoeft te rollen.

Neem bijvoorbeeld Greengo. Een tabaksvervanger gemaakt van hazelaarblaadjes, papaja, munt en eucalyptus. Hier zit geen nicotine in en is dus niet verslavend. Greengo is gemakkelijk te koop online of bij je smartshop.

Damiana. Ook dit kruid leent zich uitstekend als tabaksvervanger. De oude Azteken gebruikten dit kruid al vanwege zijn verschillende positieve bijwerkingen. Zo zou het onder meer behandelen tegen hoofdpijn, bedplassen en constipatie. Een andere reden waarom de Azteken dit kruid gebruikten was waarschijnlijk omdat het ook een positief effect heeft op het libido. Rook je samen met je partner? Gebruik dan dit kruid in plaats van tabak!

Hop. Velen van jullie zullen dit waarschijnlijk kennen als een van de belangrijkste ingrediënten in bier. Maar wist je ook dat hop familie is van de cannabisplant? Net als cannabis bevat ook hop namelijk myrceen. Hop brand ook nog eens gelijkmatig waardoor het ideaal is om als tabaksvervanger te gebruiken. Hop verhitten tot heel hoge temperaturen is echter niet zo’n goed idee. Pas daarom op met hop vapen.

Nadat je dit artikel heb gelezen ben je hopelijk gerustgesteld dat er genoeg alternatieven zijn voor het roken van cannabis. Laat dat je er dus absoluut niet van weerhouden om te genieten van deze heerlijke plant!