Spint voorkomen en bestrijden

Spint voorkomen en bestrijden

Ondanks dat autoflowers dankzij haar ruderalis genen beter resistent zijn tegen ziektes dan fotoperiode wietplanten kunnen helaas ook zij te maken krijgen met ziektes. Sommige ziektes zullen helaas einde verhaal van je planten betekenen. Andere ziektes zijn gelukkig te genezen! In dit artikel maken we je wegwijs over spint! Hoe kan je spint het beste voorkomen en bestrijden?

Spint

Misschien wel de meest voorkomende ziekte bij het kweken van cannabisplanten. Bij de naam denk je misschien aan spinnen maar dat is helaas niet het geval. Spinnen kunnen nog een enigszins positief effect op je planten hebben aangezien ze insecten opeten. Spint wordt namelijk veroorzaakt door de bonenspintmijt.

Hoe herken je spint?

Ook nu zal je weer denken dat het hier om spinnen gaat maar dat is niet zo. Spint herken je aan een fijn rag dat zich over de hele plant verspreidt. Het lijkt hierdoor wel of er een hele witte gloed over je planten zit. Dit ziet er vreselijk uit en verstikt je hele plant. Naast dat dit natuurlijk niet echt te roken is, is dit nog niet het ergste. Spint is namelijk een soort bloedzuiger en haalt dus voeding uit je planten. Hierdoor zal je plant langzaam afsterven

Spint voorkomen

Is spint te voorkomen? Jazeker! Hier zijn twee manieren voor, maar er is eigenlijk maar een oplossing. De eerste manier is het verlagen van de tempratuur. Tja, je snapt natuurlijk zelf ook wel dat dit niet echt een oplossing is. Spint gedijt het beste bij een temperatuur van 21 graden. En je wietplant ook. De temperatuur verlagen is dus geen oplossing. Behalve de spint zal je dan ook je wietplanten om zeep helpen.

De andere manier om spint tegen te gaan is gelukkig wel een oplossing. Namelijk zorgen voor een goede luchtvochtigheid. Zorg dat je luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent ligt. Spint houdt er namelijk van als het droog is. Je kan je luchtvochtigheid het makkelijkst verhogen met een bak water bij de radiator. Deze verdampt dan en verhoogt zo automatisch de luchtvochtigheid.

Spint bestrijden

Wij zeggen altijd; voorkomen is beter dan genezen. Is dat niet gelukt dan volgen hier wat tips hoe je spint kan bestrijden!

  • Roofmijt

De angstgegner van spint! Roofmijt kan geen genoeg van spint krijgen en is misschien wel de beste oplossing tegen spint. Roofmijt zal niet rusten voordat elke mijt is opgegeten. Een mooi voordeel is dat roofmijt ook nog eens volstrekt onschadelijk is voor je plant.

  • Knoflook

Je kent natuurlijk wel het bekende verhaal dat vampiers niet tegen knoflook kunnen. Bonenspintmijt zijn natuurlijk geen vampiers maar wel een soort bloedzuigers. En ook de bonenspintmijt kan enorm slecht tegen knoflook. Je kan een simpel teentje knoflook bij je plant leggen maar dat is meer preventief.

Heb je nou echt een grote plaag dan is het raadzaam om je grond te bewerken met koflookextract. Dit doe je door het extract aan het water toe te voegen. Je spint weet niet hoe snel ze moeten verhuizen. Wel is het belangrijk dat je een alternatief biedt. Zoals bladeren sla. Vervang deze bladeren als ze vol zitten met spint voor nieuwe en herhaal tot de spint helemaal nergens meer te bekennen si.

  • Kwaliteitszaden

Nu je alles hebt gelezen over hoe je spint kunt voorkomen en bestrijden is er natuurlijk nog een punt wat we niet vaak genoeg kunnen herhalen; een goede kweek begint met goede zaden. Koop daarom betrouwbare zaden bij bijvoorbeeld autoflowerbank. Ook voor wietzaden geldt namelijk; goedkoop is duurkoop. Dit zal je tijdens de kweek een hoop gedoe besparen.