Redenen om zelf te kweken

Redenen om zelf te kweken

Misschien kijk je al een tijdje op onze site rond en denk je: leuk en aardig die zaadjes, maar waarom loop ik niet gewoon even naar de shop om de hoek? Stop! Lees voordat je dat doet eerst even dit artikel! Inderdaad, naar de shop lopen en je favoriete wietje of hash halen is de simpelste optie. Maar moet alles in het leven simpel zijn? In dit artikel geven we je een aantal redenen waarom je thuis zelf eens wiet zou moeten kweken.

Groene vingers

Of je nou wel of niet de beschikking hebt over een tuin, door cannabis te kweken is het alsnog mogelijk om groene vingers te kweken. En wat als ik die nog niet heb? Moet ik er dan wel aan beginnen? Natuurlijk! In het Engels betekent weed, naast wiet, namelijk onkruid. Waar komt dat dan vandaan? Omdat cannabis namelijk makkelijker te kweken is dan je denkt. En al helemaal omdat als onze soorten autoflower zijn, dit vereist dus geen kennis over fotoperiode. Het kweken van cannabis zal voor jou dus een leuke ervaring worden waar je behalve de cannabis zelf ook nog eens groene vingers mee kweekt.

Controle

Ondanks dat het natuurlijk natuur is waar je bezig mee bent, heb je van begin tot eind de volledige controle. Het begint er natuurlijk al mee welke zaadjes jij kiest. Daarna van de manier hoe je ze ontkiemt tot wanneer je besluit te oogsten. Welke plek in huis of buiten. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden die jij allemaal kan bepalen. En laat je de natuur zijn vrije loop of wil je toch wat meer experimenteren. Werkelijk alles is mogelijk als je zelf gaat kweken.

Kennis

Wie al eens cannabis heeft gerokt zal dit punt wel herkennen. Bij rokers onderling gaat het vroeg of laat over de eigenschappen en het proces van cannabis. Over hoe sterk, smaak, de beste manier van rollen en ga zo maar door. Wat nou als je een nog betere kennis krijgt omdat je zelf gaat kweken? Niet alleen jij zult versteld staan van hoe veel je leert van het kweken van cannabis, maar ook je vrienden zullen versteld staan met welk feitje je ze nu weer om de oren slaat. Je zal merken dat door al die kennis je een steeds beter resultaat krijgt, dat is natuurlijk voor jezelf weer mooi meegenomen!

Geld

Laten we eerlijk zijn, het roken van cannabis is best duur. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je rookt hoeveel geld je uitgeeft, maar over het algemeen ben je toch als snel meer dan 7 euro per gram kwijt. Laat staan de meer bijzondere soorten die soms wel richting de 15 euro per gram gaan. Dat is toch niet mis als je even met vrienden een avondje wil ontspannen. En natuurlijk kost het thuis kweken ook wat: aarde, potten en natuurlijk veel liefde en aandacht. Maar wist je dat sommige van onze soorten tot wel 200 gr/plant kunnen opbrengen! Reken maar uit hoeveel je daarvoor bij een goede coffeeshop voor zou betalen. Maar heb ik dan niet veel te veel wiet? Waarschijnlijk heb je bij je eerste oogst veel meer dan je in een keer kunt oproken. Maar geen zorgen. Wiet kan je gelukkig uitstekend bewaren.

Als dit niet genoeg redenen zijn om zelf te kweken weten wij het ook niet meer. Vraag je je af hoe het zit met legaliteit? Kijk dan eens op deze website van VOC.