Guerrilla kweken

Guerrilla kweken

De naam doet je waarschijnlijk denken aan guerrilla groeperingen in de oorlog. Een onderdeel van hun tactiek was om zo min mogelijk op te vallen. En dat is nou precies waar guerrilla kweken om gaat. En dit gaat niet om thuis niet op vallen, maar nog een stapje verder. Je gaat namelijk buiten de deur kweken op een geheime plek in de natuur.

De juiste plek vinden

Om te beginnen met guerrilla kweken moet je natuurlijk eerst de juiste plek vinden waar je je kweek kan beginnen. Zoals hierboven al verteld moet deze plek onopvallend zijn. Als de plek niet onopvallend is kan je je hele avontuur vergeten. Hoe vind je dan een onopvallende plek? Bedenk dat als jij een plek makkelijk kan vinden, anderen dat waarschijnlijk ook kunnen. Parken en onderhouden natuurgebieden vallen dus af. Voetstappen? Ook dan is er dus al iemand recent geweest. De juiste plek is dus moeilijk te bereiken en discreet. Je plant zelf zal vaak nog wel in het landschap passen, maar de geur is voor veel mensen onmiskenbaar. Als je als op een iets meer publiekelijke plek kweekt, zorg dan dat je plant minimaal 15 meter van een pad af staat.

De voor- en nadelen van guerrilla kweken

Het grootste voordeel is natuurlijk dat niemand kan bewijzen dat deze planten van jou zijn. Hoewel we in Nederland een gedoogbeleid hebben kan je toch nog wel in de problemen komen als je gepakt wordt. Staan je planten echter op een andere locatie in de natuur, dan is dit vrijwel onmogelijk. Een stuk meer ontspannen kweken dus!

Het nadeel is natuurlijk dat ze niet in de buurt staan. Staan ze bij je thuis? Dan kan je op elk moment van de dag kijken hoe het met je planten gaat. Je kan accurater water geven, sneller plagen ontdekken en nog meer. Als je planten dus niet bij je thuis staan kan dat dus allemaal niet. Je planten kunnen ontdekt worden door dieren en insecten die er vervolgens van gaan genieten, en niet op de manier die jij voor ogen hebt na het oogsten…

Het begin

Als je thuis kweekt is het prima om je zaadje direct in de aarde te stoppen om het vervolgens direct in de aarde te laten ontkiemen. Ga je echter guerrilla kweken is dit niet heel slim. We adviseren je daarom om je zaadje thuis tot een zaailing op te kweken om deze dan pas op je gevonden plek in de grond te stoppen. Je kan je zaailing natuurlijk in de grond stoppen en vervolgens zien wat er gebeurd. Wat je ook kan doen is de natuur en je plant een handje helpen. Zo kan je een gat graven en deze vullen met je eigen aarde. Een andere mogelijkheid is om de aarde aan te vullen met je eigen voedingsstoffen. Wil je het nog makkelijker doen? Dan kan je gewoon je eigen potten neerzetten. Weet wel dat dit enigszins verdacht kan overkomen als je met potten door de natuur aan het sjouwen bent.

Water geven

Sommige ervaren guerrilla kwekers zweren bij een plek die dicht bij het water ligt. Dit omdat je planten zich dan zelf zouden kunnen bewateren uit het grondwater. Dit klinkt natuurlijk ideaal maar in de praktijk zal het lastig zijn om zo’n plek te vinden. Moet je dus zelf water geven, geef dan wat meer water. Doordat je planten in de grond staan heeft het water meer kans om af te vloeien en zal dus niet alles bij je planten terecht komen.

Camoufleren

Of dieren je guerrilla kweek ontdekken zal je weinig invloed op hebben. Maar of mensen je kweek ontdekken kan je best veel aan doen om dat te voorkomen. Of misschien is de kunst wel, om juist niet teveel te doen. Ga geen dingen rond je kweekplek hangen die niet in de natuur thuis horen. Een camouflagenet klinkt misschien als een goed idee maar dat maakt mensen natuurlijk veel te nieuwsgierig. Wat je wel kan doen is de plaatselijke vegetatie gebruiken om een natuurlijke barricade te vormen. Mensen zullen toch terughoudend zijn om deze te verplaatsen.

Soort

Autoflowers zijn ideaal om te gebruiken bij je guerrilla kweek! Dit omdat ze kleiner blijden dan fotoperiode soorten, maar vooral om de ze sneller klaar zijn. En hoe sneller ze klaar zijn, hoe kleiner de kans is om gepakt te worden. Kijk dus daarom vooral in onze shop met welke plant jij je kweek wil beginnen!