Buiten kweken in de winter

Buiten kweken in de winter

Als je dit artikel leest omdat je van plan bent om buiten te gaan kweken in de winter dan ben je waarschijnlijk nogal avontuurlijk aangelegd. Dat kunnen wij alleen maar waarderen! Hoewel het een onconventionele aanpak is om in de winter buiten te kweken is het zeker mogelijk. Planten zijn sterker dan je denkt. In dit artikel zullen we je zo veel mogelijk wegwijs maken hoe je in de winter het beste buiten kan kweken.

Kan je buiten kweken in de winter?

Daar kunnen we heel kort over zijn. Ja, het kan. Maar het is natuurlijk een enorme uitdaging om in de koudste maanden van het jaar een goede oogst te behalen. Binnen is het natuurlijk een minder groot probleem. Hier kan je zoveel mogelijk controle uitoefenen over alle variabelen als je wil. Nog steeds zin om buiten te kweken? Lees dan snel verder

Hoe kweek je in de winter buiten?

Zoals we hierboven al aangaven is de beste manier om wiet te kweken in de winter door binnen te gaan kweken, maar volgens mij wil jij als lezer echt buiten gaan kweken.

  • Autoflowers

Omdat de dagen veel te kort zijn in de winter en je planten daardoor veel te weinig licht krijgen is het niet aan te raden om fotoperiode planten te gaan kweken. Dan weet je dat het sowieso niks wordt als je deze buiten gaat kweken. Autoflowers zijn daarom ideaal! Deze zijn namelijk niet afhankelijk van verandering in lichtschema. Dankzij hun ruderalis genen zijn e ook nog eens beter bestemd tegen koud weer.

  • Kweek in potten

Als je buiten kweekt in de winter is de temperatuur van de grond een belangrijke factor. Als de temperatuur van de grond namelijk onder de 16 graden komt kan dat al snel fataal zijn voor je wortels en dus ook voor je planten. Mocht de temperatuur dus extreem dalen, dan kun je de potten altijd nog snel naar binnen halen.

  • Regen

Ook regen kan funest zijn voor je planten. In de winter is de kans op te veel regen natuurlijk veel groter dan kans op te weinig regen. Te veel regen is enorm slecht voor je planten vanwege overbewatering. Zeker in combinatie met lage temperaturen kan dit enorm snel voor rot in e planten gaan zorgen.

Laatste tips

Nu je de essentiële tips heb gelezen hebben we hier onder nog wat laatste tips die er hopelijk aan bij gaan dragen dat jij je kweek buiten in de winter tot een succes gaat maken.

  • Begin binnen

Probeer voor dat je buiten gaat kweken nog heel even geduld te hebben en laat je zaailingen binnen opkomen. In deze fase zijn ze namelijk extra kwetsbaar. Als je ze binnen wat tijd geeft zullen ze buiten al veel sterker zijn.

  • Wanneer kweek je?

Start niet in november. Dit is zo ongeveer de koudste maand van het jaar en de kans dat je planten dit buiten overleven is zoals je wel verwacht echt heel klein.