Verschil wiet en hasj

Verschil wiet en hasj

Nog niet veel ervaring met cannabis? Of wil je gewoon je geheugen weer eens opfrissen hoe het nou echt zit? In dit artikel zullen we je alles vertellen over het verschil tussen wiet en hasj. Dit artikel kan heel kort zijn, het is namelijk niet ingewikkeld, maar we zullen ook uitleggen hoe jij goede kwaliteit kan herkennen! Je wil natuurlijk alleen het beste voor jezelf en je vrienden.

Verschil wiet en hasj

Een ding dat zeker is, is dat zowel wiet als hasj allebei afkomstig zijn van de vrouwelijke cannabisplant. Maar wat is dan het verschil? Met wiet bedoelen we de onbewerkte gedroogde toppen van de cannabisplant. Heel simpel, je knipt de toppen af, laat ze drogen en voila. Hasj is echter iets complexer.

Hasj bestaat uit de hars van diezelfde cannabisplant. Alleen in plaats van dat de hars aan de plant zit, is deze door speciale technieken losgekomen van de cannabisplant. Deze losgekomen hars wordt ook wel kief genoemd. Pers je deze kief samen? Dan heb je het eindproduct genaamd hasj.

Kwaliteit herkennen

Misschien ben je wel bekend met de uitspraak dat je proeft met je neus en ogen. Dit geldt ook voor wiet! Het eerste wat je zou moeten doen bij de aankoop van wiet is ruiken aan het product. Ruik je een sterke geur? Dan zit je meestal goed! Een tweede is hoe de wiet er uit ziet. Ziet deze er mooi gedroogd uit zonder veel bladresten? Ook een goed teken. Voelt de wiet ook nog eens goed uitgehard aan? Dan weet je bijna zeker dat je hier met wiet van goede kwaliteit te maken hebt.

Voor hasj is deze test net even wat ingewikkelder. Sommige producenten hebben nog wel eens de neiging om van alles in hasj te stoppen om zo meer gewicht te krijgen. Van paardenharen tot soms zelfs drollen. Ook hier is ruiken een goede manier om kwaliteit te herkennen. Ruikt je hasj sterk en vol aroma’s? Dan heb je waarschijnlijk te maken met goede kwaliteit! Ruikt de hasj muf of zelfs plastic achtig? Blijf dan ver weg van deze hasj, grote kans dat deze hasj van slechte kwaliteit is of zelfs beschimmeld is.

Bubble test Hasj

Maar de ultieme test om hasj van goede kwaliteit te herkennen is door de bubble test. Deze gaat als volgt. Je neemt een klein stukje hasj en houdt daar een vlam bij. Deze bubbel test heet zo omdat je wil dat de hasj gaat bubbelen. Dit is namelijk een teken dat je hasj van goede kwaliteit is! Zie je een heldere vlam van je hasj afkomen? Ook dat is een teken dat je hier met hasj van hoogwaardige kwaliteit te maken hebt.

Dingen die je niet wil zijn bij de bubble test zijn en zwarte vlam of dat je hasj na afloop van de test zwart is. Dit laat zien dat je hier te maken hebt met vervuilde hasj. Dat wil je natuurlijk absoluut niet.

Na het lezen van dit artikel is het waarschijnlijk geen enkel probleem meer om de beste kwaliteit voor jezelf en je vrienden uit te kiezen