Wat is Sinsimillia?

Wat is Sinsimillia?

Als je een beetje geïnteresseerd bent in cannabis, of dat nou het roken is of alles daar omheen, dan heb je het woord Sinsimillia, soms ook geschreven als Sensimillia, wel eens voorbij zien komen. Het wordt gebruikt om soorten aan te duiden maar komt natuurlijk ook voor in nummers. Maar wat is nou echt de betekenis van de term Sinsimillia? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Letterlijke betekenis

Sinsimillia is een Spaans woord. Of eigenlijk een samentrekking van twee woorden. Namelijk de woorden Sin en Semillia. Dat eerste woorden ken je waarschijnlijk wel, dat betekent zonder. Semillia betekent zaad. Sinsimillia betekent dus letterlijk zonder zaad. Zijn dit dan planten die niet voortgekomen zijn uit zaden? Nee, dit  betekent dat de cannabis geen zaden bevat.

Zaadloze wiet

Is zaadloze wiet dan zo bijzonder? Tegenwoordig niet inderdaad. Alle zaden van betrouwbare zaadbanken zijn gefeminiseerd en de kans op een hermafrodiet is erg klein. Ook in coffeeshops zul je alleen maar wiet zonder zaden aantreffen. Dat is tegenwoordig de norm.

Een jaar of 50 geleden was dat echter nog niet de norm. Er werd nog weinig tot geen wiet in eigen land gekweekt en er moest daarom geïmporteerd worden. Denk aan landen als Afghanistan, Mexico en Colombia. De laatste twee natuurlijk wel bekend van de Netflix series Narcos.

Ontstaan van Sinsimillia

Mexico, daar komt volgens de overlevering Sinsimillia vandaan. En dan is deze nog wel ontwikkeld door een kartelbaas. Namelijk Rafael Caro Quintero. Zaadloze wiet kunnen we met recht een revolutie noemen. Je kan je toch bijna niet voorstellen dat we nu nog steeds wiet met overal zaden erin zouden roken.

Kwaliteit van zaadloze wiet

Inderdaad, Sinsimillia wordt ook gebruikt om wiet van absolute topkwaliteit aan te duiden. Dit is echter meer iets van het verleden. Sinsimillia is inderdaad veel beter te roken dan wiet met zaden erin. Dit komt omdat het ontbreken van zaden in je wiet er voor zorgt dat deze een hoger THC percentage bevat en dat deze een betere rookervaring biedt. Niet zaadloze wiet geeft eigenlijk altijd een erg sterke en hele scherpe ervaring. Niet fijn dus!

De planten besteden hun energie dus niet aan het produceren van zaden, maar aan het produceren van volle trichomen en aroma’s. Alles waar jij naar op zoek bent dus!

Kan ik zelf Sinsimillia kweken?

Jazeker! Tegenwoordig is Sinsimillia gelukkig geen uitzondering meer. Alle zaden bij de grote zaadbanken zijn gefeminiseerd en daarom zullen er geen zaadjes ontstaan tijdens de bloei. Door zaden te kopen bij een betrouwbare zaadbank heb je dus bijna automatisch je eigen Sinsimillia.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel eindelijk weet wat Sinsimillia betekent. Je eigen Sinsimillia kweken? Kijk dan eens naar onze zaden!