Het recept voor spacecake!

Het recept voor spacecake!

Eerste keer spacecake bakken?

Waarschijnlijk heb je het al wel eens gehoord. De ouders van vrienden waren even weg en je vrienden hadden het lumineuze idee opgevat om spacecake te bakken. Het enige resultaat was misschien een enorme wietlucht door het hele huis maar de cake zelf was nou niet echt een succes te noemen. Daarom hebben wij voor jou in dit artikel het recept voor spacecake!

Het recept voor spacecake horen we je denken? Ik kan toch ook gewoon naar de coffeeshop lopen en daar een plak halen? Natuurlijk, maar het is natuurlijk veel en veel leuker om samen met je vrienden in de keuken aan de slag te gaan!

De benodigdheden

Hieronder alle benodigdheden op een rij, zorg dat je deze voor het bakken in huis hebt. Zeker als je misschien al een jointje gerookt hebt kan dit nog best een opgave zijn om deze bij elkaar te krijgen.

  • Een pak cakemix
  • 8 gram wiettoppen
  • 200 gram roomboter of de aanbevolen hoeveelheid van de cakemix
  • Cakeblik, mengkom, weegschaal, pan etc. etc.
  • Fijne zeef

Bakken maar!

Je zal je vast afvragen, maar hé; ik stop toch geen hele toppen in de cake? Dat klopt! Om de wiet in de cake te krijgen gaan we namelijk wietboter maken. En die wietboter doe je dan vervolgens weer door de cake heen. Hoe maak je die wietboter dan is natuurlijk je volgende vraag. Daar gaan we. Neem de boter en laat deze heel rustig smelten in een pan. Je boter moet niet gaan borrelen maar echt alleen smelten. Je kan dit in een pan doen, maar ook in een kom boven een pan met heet water. Dit laatste noemen we au bain-marie en is nog veiliger.

Is je boter helemaal gesmolten? Dan voeg je de fijngemalen cannabis toe. En helaas, nu begint het wachten. We adviseren je om de cannabis minimaal 2 uur lang in de boter te laten trekken.  Roer regelmatig zodat de cannabis en de boter elkaar goed leren kennen. Door de cannabis te verhitten samen met de boter komen de werkzame stoffen in de cannabis beschikbaar.

2 uur of meer voorbij? Dan kan de boter door een zeef gieten. Vang deze uiteraard op met een kom anders is al je harde werk voor niets geweest. Duw het overblijfsel in de zee nog even aan met een spatel zodat je zoveel mogelijk boter eruit krijgt. Laat je boter nu afkoelen in de ijskast.

Afgekoeld? Gefeliciteerd! Je hebt nu je eigen wietboter gemaakt en kan nu eindelijk beginnen aan het bakken van de spacecake! Volg de instructies op het pak cake mix en het moet helemaal goedkomen. De boter die ze gebruiken vervang jij uiteraard door je zelfgemaakte wietboter.