Beroemdheden actief in de cannabisindustrie

Beroemdheden actief in de cannabisindustrie

Cannabis heeft ondertussen ook de aandacht van beroemdheden getrokken! Aan de ene kant natuurlijk goed nieuws, dit zal het imago van cannabis uit de taboe sfeer halen en is de volgende stap naar complete legalisatie. Aan de andere kant natuurlijk jammer omdat het hierdoor verder gecommercialiseerd wordt. Daarom hier een lijst met beroemdheden actief in de cannabisindustrie

Snoop Dogg

Met wie kunnen we deze lijst anders beginnen dan met ’s werelds bekendste stoner Snoop Dogg? Dat deze man een vinger in de pap heeft in de cannabisindustrie viel natuurlijk te verwachten. Zo heeft hij zijn eigen merk cannabis genaamd Leafs By Snoop. Maar weten jullie ook dat hij onderdeel is van een investeringsfonds genaamd Casa Verde? Dit fonds investeert in cannabis bedrijven over heel de wereld!

Seth Rogen

Bekende stoner en voorvechter van legalisatie Seth Rogen lanceerde zijn Houseplant in mei 2019. Het enthousiasme van het publiek was zo groot dat de site direct crashte. Naast deze prachtige, en dure, producten en accessoires verkoopt hij natuurlijk ook cannabis. Uiteraard verkoopt houseplant pre-rolls, iets waar Amerikanen duidelijk meer mee hebben dan Nederlanders. Maar ook voor cannabis kan je aankloppen bij houseplant.

Mike Tyson

De voormalig baddest man on the planet bestormde de cannabisindustrie in 2013 met de in de media breed uitgemeten Tyson’s Ranch. Deze ranch van 420 acres kwam er echter nooit. Iron Mike is nu echter terug met Tyson 2.0. Hier kan je de gebruikelijke pre-rolls vinden maar ook edibles in de vorm van een afgebeten oor. Dit refereert natuurlijk aan het incident met Evander Holyfield.

Jay-Z

Tja, als je als miljardair in ongeveer elke industrie ter wereld actief bent, waarom dan niet in cannabis? Deze lijn met producten zien er allemaal heel strak uit. Ook de cannabis zal van onberispelijke kwaliteit zijn. Maar of wij 50 dollar voor een hand gerolde joint zouden betalen? Nee, waarschijnlijk niet. Of het spul van Jay-Z goed te roken is? Ja, waarschijnlijk wel.

Tommy Chong

Deze acteur kennen we natuurlijk allemaal van de Cheech en Chong films. Niet gek dat deze acteur bekend van stoner films ook eigen cannabis producten heeft. Tommy Chongs richt zich voornamelijk op CBD. Van olie en gummies tot zelfs huidcreme. Wie had dat gedacht?!

Wiz Khalifa

Na de eerder genoemde Snoop Dogg misschien wel een van de grootste en bekendste stoners ter wereld. Deze twee namen heb je natuurlijk voorbij zien komen in deze lijst! De reden om een eigen merk te beginnen was om ‘de wereld high te krijgen’. Geen slechte reden als je het ons vraagt. Ook hier weer het gebruikelijke assortiment. Een troost, jij kunt roken wat Wiz rookt!

Willie Nelson

We sluiten de lijst af met niemand ander dan country legende Willie Nelson. Waar hij in 2019 nog bekendmaakte om te stoppen met cannabis, kwam er in 2022 toch het bericht dat ook hij en zijn zoon met een cannabis lijn kwamen. Ook Willie Nelson is groot voorstander van legalisatie en daar kunnen we hem alleen maar dankbaar voor zijn.

Echt innovatief zijn deze merken en producten van beroemdheden actief in de cannabisindustrie nog niet echt. Laten we daarom maar hopen dat het zal helpen bij de legalisatie van cannabis. Zie jij het al voor je dat BN’ers met eigen cannabis producten zouden komen?