Alles over de bad trip

Alles over de bad trip

Een bad trip is geen fijne ervaring, dat weten we allemaal. Of je er nou al een gehad hebt of iemand kent die er een gehad heeft; dit wil je liever niet meemaken. Toch komt het zo nu en dan voor dat iemand een bad trip krijgt van wiet. Maar geen zorgen, ze gaan altijd over. Ook al lijkt dat misschien op het moment zelf niet zo te zijn. In dit artikel vertellen we alles over de bad trip en misschien wel het belangrijkste; hoe kom je er vanaf!

Klopt de naam wel?

Maar klopt de benaming die wij er aan geven eigenlijk wel. We weten allemaal dat je van wiet niet gaat trippen. Trippen komt namelijk voor bij psychedelica zoals LSD en paddo’s. Toch kunnen we wel zeggen dat je enigszins gaat trippen van wiet. Hoe dat komt is voor nu een iets te technisch verhaal. De effecten bij een trip zijn echter wel ongeveer hetzelfde.

Hoe kom je in een bad trip?

Maar hoe raak je dan in een bad trip? Dat kan ontzettend veel oorzaken hebben. Hieronder zetten we de meest voorkomende op een rij

 • Te sterke wiet

Rustig aan cowboy, niet te hard van stapel lopen. Veel mensen denken dat  je ervaring van wiet alleen maar beter wordt naarmate de wiet die je rookt steeds sterker is. Dat is natuurlijk niet zo! Het gaat erom dat jij je fijn voelt bij de sterkte en de hoeveelheid. Te sterke wiet of een te grote hoeveelheid kan zelfs een tegenovergesteld effect hebben. Begin dus, zeker als onervaren roker, met een wietje van een laag THC percentage. De kans dat je overweldigd raakt door de effecten is dan een stuk kleiner

 • Edibles

De meesten van jullie zijn natuurlijk wel bekend met spacecake of andere edibles. Heerlijk, maar edibles hebben echter een groot nadeel. Ze zijn bijna onmogelijk om te doseren. Het kan dus zijn dat je na het eten van een plak spacecake niks voelt en besluit om nog een plak te nemen, en dan ineens klapt het dubbel zo hard in. Wacht dus bij het eten van edibles een tijd voordat je besluit om meer te eten.

 • Je gevoel

Het kan zijn dat je even niet lekker in je vel zit, dat overkomt iedereen wel eens. Het kan dan verleidelijk zijn om te gaan blowen zodat je je gedachten kan verzetten. Wat echter ook kan gebeuren is dat je negatieve gedachten juist versterkt worden. Dan beleef je natuurlijk geen prettige high. Zorg daarom altijd dat voordat je gaat blowen je lekker voelt! Zowel in je lichaam als in je hoofd.

Symptomen

Je hoeft je niet af te vragen of je nou wel of niet in een bad trip terecht bent gekomen. Dat merk je direct. Merk je dat je last hebt van een van de volgende symptomen, dan ben je er zeker van. Een bad trip is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde en je hoeft ook niet altijd alle symptomen te voelen.

 • Neerslachtig

Zoals hierboven als besproken kan het voorkomen dat je tijdens het blowen niet lekker in je vel zit. Blowen versterkt naast je zintuigen ook je gevoel. Dit kan fijn zijn, maar als je een bad trip hebt natuurlijk niet. Wat je zal merken is dat je constant negatieve gedachtes ervaart en je daarom erg neerslachtig en soms zelfs verdrietig zal gaan voelen.

 • Paranoïde

Waarschijnlijk is dit gevoel op niks gebaseerd, maar ineens voel je je enorm paranoide. Zelfs als je met vrienden bent kun je denken dat iedereen je aankijkt of achter je rug om aan het praten is. Ben je alleen, misschien zul je denken dat je achtervolgd wordt. Of misschien dat de politie je thuis komt opzoeken. Dat zullen ze natuurlijk niet doen omdat je een jointje aan het roken bent. Een vreselijk gevoel, maar ook dit gaat weer over.

 • Fysieke klachten

Ook kan je tijdens je bad trip last hebben van fysieke klachten zoals;

 • Duizeligheid
 • Misselijkheid
 • Trillen
 • Zweten

Voorkomen dat je een bad trip krijgt

Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze altijd. Daarom hier wat tips hoe je kan voorkomen dat je niet in een bad trip terecht komt.

 • Begin voorzichtig

Begin met niet te sterke wiet, zeker als je onervaren bent. Een joint is geen sigaret, deze hoeft niet in een keer op en kan je gerust een keer uit laten gaan of even weg leggen. Alles op zijn tijd.

 • Omgeving

Zorg dat je je thuis voelt! Je hoeft dus niet altijd thuis te blowen maar je moet je wel op je gemak voelen in de omgeving en met de mensen om je heen. Thuis met je beste vriend is dus een goed idee, maar met een random iemand op een verlaten industrie terrein een wat minder idee.

 • Rust in je hoofd

Zorg dat je je lekker voelt in je hoofd. Hierdoor heb je aanzienlijk minder kans dat je gedachten naar worden en dus minder kans om in een bad trip terecht te komen. Ook lekker uitgerust zijn helpt enorm!

Hoe kom je uit een bad trip?

Ondanks alles toch in een bad trip gekomen? Balen! Maar bedenk dat het snel over zal zijn. Met deze tips zorg je dat je snel uit je bad trip komt en binnen no time weer de oude bent.

 • Zoet

Niet voor niets verkopen ze in coffeeshops altijd veel zoete dingen zoals chocoladerepen en zoete drankjes. Ook thee met suiker is een favoriet onder de blowers. Het eten of drinken van iets met suiker zal je er snel weer bovenop helpen.

 • Ademhaling

Als je in een bad trip komt heb je misschien de neiging om heel snel te gaan ademen. Soms zelfs tegen hyperventilatie aan. Dit is nergens voor nodig! Adem rustig, hierdoor komen je gedachten ook tot rust.

 • Frisse lucht

Zit je al even binnen? Ga dan naar buiten, probeer samen met een vriend een wandeling te maken en de benen even te strekken. Je zal zien dat je weer wat nuchterder wordt en dat de effecten rustig weg ebben.

Als het goed is ben je nu uitstekend bewapend om niet in een bad trip terecht te komen! Las je dit artikel omdat je je aan het voorbereiden bent om voor het eerst te blowen? Lees dan ook ons artikel vol met tips en tricks over dat onderwerp hier!