Wat zijn autoflowers?

Wat zijn autoflowers?

Misschien kijk je al even rond op onze site of op het internet en vraag je je af; wat zijn autoflowers eigenlijk? In dit artikel geven we antwoord op die vraag. Hoe ontstaan autoflowers, hoe kweek je ze, en wat zijn de voordelen?

Soorten

Laten we beginnen bij het begin. De basics. Er bestaan zowel mannelijke als vrouwelijke soorten. Wij verkopen echter alleen vrouwelijke soorten. Deze worden ook wel gefeminiseerd genoemd. Mannelijke soorten, ook wel reguliere zaden genoemd, hebben weinig tot geen THC en worden voornamelijk voor de industrie gebruikt.

We kunnen stellen dat er drie soorten cannabis zijn. Cannabis Indica, Cannabis Sativa en Cannabis Ruderalis. De Indica en Sativa zullen bij veel mensen wel een belletje doen rinkelen maar Ruderalis zal misschien nog wat vraagtekens oproepen. Terwijl dat juist de soort is die zo belangrijk is voor het ontstaan van autoflower zaden!

Maar wat is dan Ruderalis?

Het woord ruderalis doet je misschien al denken aan het Engelse ‘rural’ denken, wat zo iets als afgelegen of platteland betekend. Dat geeft al iets meer duidelijkheid. Ruderalis groeit namelijk in veel verschillende gebieden en klimaten. Denk hierbij aan Oost Europa, Azie maar ook Siberië! Ze is dus gewend om in het wild onder de zwaarst mogelijke omstandigheden te groeien. Super handig dus!

Ruderalis kan dus gezien worden als een soort die tussen indica en sativa in zit. Echter heeft deze soort een groot voordeel. Deze soort bloeit namelijk niet op basis van lichturen of schema’s zoals bij foto periodieke soorten maar op basis van leeftijd. Ideaal voor de thuiskweker!

Hoe ontstaat een Autoflower?

Kort gezegd door een kruising van een Cannabis Sativa of Cannabis Indica met een Cannabis Ruderalis.

Ruderalis bezit namelijk twee unieke eigenschappen: Ten eerste is deze in staat om overal en onder elke omstandigheid te groeien. Ten tweede groeit op basis van leeftijd en niet op basis van lichturen. Door deze unieke eigenschapen van de Ruderalis wordt de Ruderalis veelvuldig gebruikt voor het veredelen van cannabissoorten. De Ruderalis wordt dus gekruist met een Indica of Sativa, waar een autoflower uit voortkomt. Aan de ene kant behoud de plant dus zijn effecten, smaken en andere kenmerken. Aan de andere kant wordt de eigenschap van het zelfstandig groeien toegevoegd.

Wel of geen fotoperiode?

Reguliere gefeminiseerde zaden hebben dus een fotoperiode oftewel een lichtcyclus. Dat kan zijn 12-12. Dus 12 uur licht en 12 uur duisternis, maar er zijn meerdere variaties mogelijk. Een autoflower heeft dit dus allemaal niet! Een autoflower groeit op basis van leeftijd en heeft dus minder werk nodig.

Wat zijn de voordelen?

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel antwoord op de vraag; wat zijn autoflowers? Hieronder hebben we de voordelen nog even op een rijtje gezet voor je. Overtuigd en klaar om je zaadjes te kopen? Neem dan een kijkje in onze shop!

  • Doordat de Ruderalis van nature klein is blijven autoflowers dat ook. Ideaal voor thuiskwekers!
  • Levenscyclus. De gemiddelde autoflower kan al na 10 weken geoogst worden. Sommige zelfs al na 8! Hierdoor kan een kweker tot wel 3 oogsten per zomer doen!
  • Gaat automatisch over van de vegetatieve fase naar de bloeifase.
  • Doet geen concessies op kwaliteit.