Indica en Sativa

Indica en Sativa

Waarschijnlijk heb je voor dat je dit artikel aanklikte al even door onze producten gekeken. En daar viel je iets op. Bij elk zaadje stond: Indica en Sativa met percentages er achter. Waarschijnlijk vraag je je af wat Indica en Sativa zijn en wat de effecten zijn. Dat zullen we je in dit artikel uitleggen.

Dit doen we aan de hand van verschillende kenmerken waardoor ze allebei verschillend zijn. En dus ook te herkennen. We doen dit aan de hand van uiterlijke kenmerken en de verschillende effecten die deze planten op jou zullen hebben! Ook zal de geschiedenis van deze soorten aan bod komen en hoe deze daarna Autoflowers zijn geworden!

Klimaat

Hoewel er in sommige landen natuurlijk nog gigantische hoeveelheden wietplanten in het wild groeien, groeien wietplanten tegenwoordig veelal bij mensen thuis. Ooit zijn deze planten natuurlijk ontdekt in het wild. De Sativa groeit veelal in warme klimaten. Denk aan grote delen van Afrika, Mexico en Thailand. De Indica groeit het liefst in de koudere, bergachtige klimaten. Denk hierbij aan plaatsen zoals India, Nepal en Afghanistan. Je kan je wel voorstellen dat het daar in de bergen een stuk kouder is.

Uiterlijk

Doordat de soorten allebei in andere gebieden zijn gegroeid hebben ze zich daar aan aangepast. Zoals dit gaat in de natuur. Denk hierbij aan aanpassingen vanwege de temperatuur, lengte en temperaturen van de seizoenen en ongedierte. Alles zodat deze planten goed konden groeien en bloeien. En dit allemaal zonder hulp van de mens!

  • Bladeren

Laten we beginnen bij de bladeren. Hier valt je oog het eerste op en is waarschijnlijk een van de duidelijkste kenmerken. Een Indica is te herkennen aan haar kortere maar bredere bladeren. Ook hebben deze bladeren meer profiel. Een Sativa is juist te herkennen aan haar langere en dunnere blad. Ook zijn deze bladeren glad aan de zijkant. Dit in tegenstelling tot de rafels bij Indica’s.

  • Toppen

Dan hetgeen waar we het allemaal voor doen. De toppen. De beloning na weken van goede zorg. Ook hier zien we de natuur weer terug. Zoals we eerder al aanhaalden groeit de Sativa van oorsprong in warmere klimaten. Dit betekent dus ook dat in de bloeiperiode, wanneer de toppen worden ontwikkeld, er vaak een hoge luchtvochtigheid heerst. Hierdoor heeft een Sativa lange en luchtige toppen. Hierdoor kan de vochtigheid goed uit de toppen en is de kans op schimmels klein. Bedenk maar eens als je je was wil drogen. Die hang je ook het liefst uit in laats van op een hoop te laten drogen.

De Indica heeft dichtere en compactere toppen. Door de droge berglucht is het gevaar op schimmels en infecties een stuk minder. Hierdoor krijg je dus hele compacte en dichte toppen. Doordat tegenwoordig veel van de huidige soorten, en zeker Autoflowers, zowel Indica, Sativa en uiteraard Ruderalis invloeden hebben is het lastig om een Indica of Sativa alleen aan de toppen te herkennen.

De plant

De plant, en dan hebben we het over de wortel tot de kruin. Ook daar zijn verschillen in te ontdekken. De verschillen lijken een beetje op de verschillen tussen de toppen. De Sativa heeft dus een lange en bijna slungelige plant met relatief weinig vertakkingen. Dit alles om de lucht goed oor te laten. Ook hier weer in het kader van luchtvochtigheid en schimmels. De indica is een stuk korter en compacter. Doordat de Sativa van oorsprong in warmere klimaten groeide heeft deze dus langer de tijd om te groeien en kan dus ook langer worden. De Indica daarentegen had altijd maar een stuk korter de tijd en heeft daarom een meer struikachtig uiterlijk. De Indica blijft over het algemeen daarom ook een stuk korter.

Door de kruisingen met een Ruderalis is dit natuurlijk allemaal veranderd. De Autoflowers groeien natuurlijk op leeftijd in plaats van op fotoperiode. De verschillen in hoogte zijn daarom een beetje naar de achtergrond verdwenen.

Effecten

Ook deze zijn natuurlijk verschillend. Volgens wetenschappelijk onderzoek kun je echter geen verschil in effecten zien door naar de planten te kijken. Door de jaren heen en de verschillende kruisingen is het natuurlijk helemaal moeilijk geworden. Hoewel het dus eigenlijk onmogelijk is om Indica en Sativa en haar effecten precies te verdelen in 2 categorieën, bestaat er in de stoner wereld toch wel consensus over de effecten die bij iedere plant horen.

Heb je zin om volledig tot rust te komen? Ga dan voor Indica. Indica zal je een diepe stone bezorgen die je door je hele lichaam voelt. Deze zal in staat zijn om je de hele avond op de bank te houden. Ook wel bekend als een ‘couch lock’. Je zal de hele stone heerlijk en comfortabel willen relaxen onder het genot van de nodige munchies. Indica staat er ook wel om bekend dat ze een pijn verlichtende werking heeft.

Meer opzoek naar een actief gevoel? Ga dan voor Sativa. Sativa zal je een heerlijke high geven met een opbeurend en blij gevoel tot gevolg. Je zal merken dat je enorm creatief wordt en allemaal ideeën krijgt. Of deze ook uit te voeren zijn is natuurlijk een tweede. Vergeet niet dat een aantal invloedrijke artiesten hun muziek ook onder invloed schreven of maakten! Verder zul je je scherper voelen en meer energie krijgen!

Hybride

Natuurlijk moet we bij dit hele verhaal wel een kanttekening plaatsen. Tegenwoordig zijn bijna de meeste strains hybride soorten. Deze zijn dus gekruist met andere soorten om zo tot een bepaalde strain te komen. Of bijvoorbeeld met een Ruderalis om een Autoflower variant te creëren.

Hierdoor zijn de kenmerken vaak een beetje naar de achtergrond verdwenen. Een Indica kan ook Sativa kenmerken hebben en andersom. Of wat dacht je van strains die bijna 50/50 Indica en Sativa zijn. Daar is bijna geen label op te plakken.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel een stuk meer thuis bent in de verschillen tussen Indica en Sativa. We snappen dat als je een beginnende kweker bent alles nogal overweldigend kan zijn. Neem daarom een kijkje op onze tips en tricks pagina. Hier vind je allerlei artikelen over cannabis die jou een goed inzicht geven en je helpen een keus te maken!